Podžupan

Podžupan Občine Polzela v mandatnem obdobju 2022 – 2026 je Igor Pungartnik, ki tovrstno funkcijo opravlja neprofesionalno. Že dolga desetletja je aktiven na različnih področjih v lokalnem okolju


Igor Pungartnik je bil vso delovno dobo zaposlen v Gorenju. Upokojil se je leta 2016 in kmalu zatem postal predsednik Društva upokojencev Polzela, ki je najštevilčnejše društvo v občini. S svojo dostopnostjo in odprtostjo je gonilna sila društva, in to je tudi po njegovi zaslugi aktivnejše kot kadar koli prej. Eno izmed takšnih področij je zagotavljanje brezplačnih prevozov za starejše občane in invalide. Je eden izmed desetih polzelskih voznikov v sklopu projekta Prostofer. Veseli so ga tudi tisti najstarejši občani, ki jih novi podžupan obišče, ko praznujejo okroglo obletnico, in jim na ta način polepša dan.


Od leta 2019 deluje kot poveljnik civilne zaščite, ki se je izkazala v času epidemije, ko so člani priskočili na pomoč občanom v različnih sferah javnega življenja.


Številni ga poznajo tudi kot ljubiteljskega gledališkega igralca. V polzelskem kulturnem društvu je včlanjen že več kot petdeset let.
Kot nepoklicni podžupan opravlja naloge s področja družbenih dejavnosti, krajevnih odborov, društev in javnih zavodov, katerih ustanoviteljica ali soustanoviteljica je Občina Polzela. V času županove odsotnosti opravlja njegove tekoče naloge.

 

Skip to content